Struktura Kryetari Zëvendëskryetarët Byroja e kuvendit

Komisioni për Sigurinë Kombëtare

Komisioni për Sigurinë Kombëtare shqyrton brenda fushave të përgjegjësisë projektligjet, projektvendimet dhe çështjet e tjera që paraqiten në Kuvend, kryen studime për efektivitetin e ligjeve në fuqi, ndjek zbatimin e ligjeve dhe kontrollon veprimtarinë e ministrive dhe të organeve të tjera qendrore, duke i propozuar Kuvendit ose Këshillit të Ministrave marrjen e masave përkatëse, si dhe propozon për miratim në Kuvend projektligje, projektdeklarata ose projektrezoluta.

Fushat e përgjegjësisë: Organizimi i mbrojtjes kombëtare dhe Forcat e Armatosura, bashkëpunimi ushtarak, punët e brendshme, emergjencat civile, rendi publik dhe shërbimet sekrete si dhe çështjet e agjendës së zhvillimit të qëndrueshëm të Kombeve të Bashkuara dhe zbatimi i angazhimeve që rrjedhin prej saj.


Përbërja aktuale është si më poshtë vijon:

Kryesia e komisionit: Nasip Naço - Kryetar (PS), Ferdinand Xhaferaj - Zëvendëskryetar (PD), Xhemal Qefalia - Zëvendëskryetar (PS), Antoneta Dhima - Sekretare (PS).


Anëtarë: Paulin Sterkaj (Grupi parlamentar PS)Bardhyl Kollçaku (Grupi parlamentar PS)Luan Duzha (Grupi parlamentar PS)Vullnet Sinaj (Grupi parlamentar PS), Denis Deliu (Grupi parlamentar PS)Pranvera Resulaj (Grupi parlamentar PS)Toni Gogu (Grupi parlamentar PS)Ilirian Pendavinji (Grupi parlamentar PS), Agron Çela (Jashtë grupeve parlamentare), Enkelejd Alibeaj (Grupi parlamentar PD), Ervin Salianji (Grupi parlamentar PD), Lindita Metaliaj (Grupi parlamentar PD) Isuf Çelaj (Grupi parlamentar PD), Flamur Noka (Jashtë grupeve parlamentare), Luan Baçi (Jashtë grupeve parlamentare), Kasëm Mahmutaj (Grupi parlamentar Demokraci dhe Integrim).


Anëtarë zëvendësues: Ermonela Valikaj (Felaj) (Grupi parlamentar PS), Klevis Xhoxhi( Grupi parlamentar PS), Bujar Çela (Grupi parlamentar PS), Aurora Mara (Grupi parlamentar PS), Alban Xhelili (Grupi parlamentar PS), Dhurata Tyli Çupi (Grupi parlamentar PD), Dashnor Sula (Grupi parlamentar PD), Desantila Tahiraj (Grupi parlamentar PS).