Me kërkesë të Grupit Parlamentar Demokraci dhe Integrim, u zhvillua një veprimtari shkencore historike për gjysmën e parë të shekullit XIX

  • Postuar më, 20/06/2022

Me nismën e deputetëve të Grupit Parlamentar Demokraci dhe Integrim, PDIU, Fondacioni Çamëria “Hasan Tahsini” dhe shoqata Patriotike “Çamëria”, si edhe deputetët z. Shpëtim Idrizi, znj. Mesila Doda dhe z. Nustret Avdulla, organizuan në Kuvendin e Shqipërisë një seancë përkujtimore për shkencore historike për gjysmën e parë të shekullit XIX.

Kjo seancë u drejtua dhe moderua nga deputetja znj. Mesila Doda, e cila falenderoi të pranishmit dhe vlerësoi kontributin e tyre për çështjen e Çamërisë.

Gjatë fjalës së tij kryetari i PDIU z. Shpëtim Idrizi u shpreh se “Falë PDIU, çështja Çame hyri për herë të parë në deklarimet e Brukselit e në agjendën e bisedimeve mes dy qeverive, megjithëse njëra palë thotë që ajo nuk ekziston. Përpjekja jonë e vazhdueshme, prania jonë sot në këtë sallë, i hap sytë çdo të verbri që deklaron se nuk na njeh, e ne nuk ekzistojmë”.

Të pranishmit, studiuesit, historianët dhe përfaqësuesit e tjerë diskutuan mbi zgjidhjen dhe respektimin e të drejtave të njeriut, të cilat i shohin si tipare thelbësore te kauzës së tyre.

Në fund të seancës, znj. Mesila Doda falenderoi edhe njëherë të gjithë të pranishmit për mbështetjen e tyre


Share