Kryetari i Kuvendit, z. Gramoz Ruçi, uron Presidentin e Bundestagut Schäuble, me rastin e Presidencës Gjermane të BE: Shpresa për rimëkëmbjen e Europës

  • Postuar më, 01/07/2020

1 korrik 2020

Kryetari i Kuvendit, z. Gramoz Ruçi, i ka dërguar sot një letër urimi Presidentit të Bundestagut, z. Wolfgang Schäuble, me rastin e marrjes nga Gjermania të Presidencës së BE-së.

“Me rastin e marrjes nga Gjermania të Presidencës së Bashkimit Europian, kam kënaqësinë t’Ju uroj një Presidencë të suksesshme në përballimin e sfidave që Bashkimi Europian, Europa dhe bota mbarë po përballojnë aktualisht.

Bashkimi Europian po përballet me një recession të thellë. Por Shqipëria ka besim të plotë se plani i Gjermanisë për rimëkëmbjen ekonomike të vendit dhe të Europës, për të përballuar dhe kapërcyer pasojat e pandemisë së koronavirusit, do të jetë një mbështetje e madhe për të gjithë kontinentin, përfshirëvendet e Ballkanit Perëndimor.

Ne kemi gjithashtu besim se Presidenca Gjermane e Bashkimit Europian, përveçse do të nisë rimëkëmbjen ekonomike, sociale dhe të mirëqenies, do të kontribuojë edhe në prioritetet e natyrshme të Bashkimit Europian për një Europë më të forte dhe innovative; një Europë më të drejtë dhe më solidare, një Europë me ekonomie mirëqenie të qëndrueshme; një Europë më të sigurt dhe të vlerave të përbashkëta; një Europë më të forte në një botë të trazuar; një Europë konkurruese, me teknologji  e mobilitet të lartë, që krijon vende pune, mbron mjedisin dhe nxit përdorimin e energjisë së gjelbër; një Europë që e konsideron Ballkanin Perëndimor pjesë integrale të saj.

Shqipëria i është mirënjohëse Gjermanisë, Bundestagut dhe Juve personalisht për mbështetjen e vazhdueshme dhe kontributin shumë të madh në mbështetjen e integrimit europian të Shqipërisë. Vendimi i Këshillit Europian në 25 mars të këtij viti për çeljen e negociatave me Shqipërinë është meritë e rezultate dhe i mbështetjes së fuqishme të Kancelares Merkel, Bundestagut dheTuajës. Kuvendi dhe Qeveria e Shqipërisë po punojnë me përgjegjësi të lartë për të zbatuar në mënyrë rigoroze rekomandimet e Këshillit Europian dhe Bundestagut.

Shpreh bindjen se marrëdhëniet dhe bashkëpunimi shumë i suksesshëm midis Kuvendit të Shqipërisë dhe Bundestagut Gjerman do tëzgjerohet e fuqizohet më tej dhe përfitoj nga ky rast për të përsëritur ftesën time për një vizitë zyrtare të Shkëlqesisë Suaj në Shqipëri, në një kohë sa më të afërt dhe në përputhje me agjendën Tuaj.”, shkruan Kryetari i Kuvendit, z. Gramoz Ruçi, në letrën drejtuar Presidentit të Bundestagut, z. Wolfgang Schäuble, me rastin e marrjes nga Gjermania të Presidencës së BE-së.

 

 


Share