SHQIP | ENGLISH

Sot në kuvend 

Get the Flash Player to see this rotator.

Komisioni i Ligjeve miraton disa ndryshime në “Kodin Penal të Republikës së Shqipërisë”

 

Komisioni për Çështjet Ligjore, Administratën Publike dhe të Drejtat e Njeriut miratoi sot projektligjin “Për disa shtesa dhe ndryshime në ligjin nr. 7895, datë 27.1.1995 “Kodi Penal i Republikës së Shqipërisë”, të ndryshuar”.

Ndryshimet e miratuara në Kodin Penal synojnë ridimensionimin e veprave penale të terrorizmit dhe pastrimit të parave.

Hartimi i ndryshimeve në Kodin Penal, i fokusuar te veprat me qëllime terroriste, sigurimi dhe grumbullimi i fondeve për financimin e terrorizmit dhe të pastrimit i produkteve të veprës penale, synon reflektimin jo vetëm të qasjes së sotme ndërkombëtare në luftën ndaj terrorizmit dhe pastrimit të parave, si krime që cenojnë shtetet dhe bashkësinë ndërkombëtare, por reflekton edhe detyrimet që rrjedhin për Shqipërinë nga konventat ndërkombëtare, në të cilat shteti ynë është palë.

Ky ndryshim vjen gjithashtu edhe në kuadër të nevojës për adresimin e rekomandimeve të përgjithshme të komitetit MONEYVAL dhe, në veçanti, të rekomandimeve të posaçme të bëra për Shqipërinë. 

 

Foto Galeri

  • Kuvendi mblidhet në seancë plenare
  • Kryetari i Kuvendit, z. Ilir Meta priti sot Kryetarin e Parlamentit të Sllovenisë, z. Milan Brglez
  • Kryetari i Kuvendit z. Ilir Meta priti sot Kryetarin e Asamblesë së Madhe Kombëtare të Turqisë z. Cemil Çiçek
  • NJOFTIMI PER SHTYP
  • Nën drejtimin Kryetarit të Kuvendit, z. Ilir Meta zhvillohet mbledhja e Sesionit të Dytë të Asamblesë Parlamentare të Procesit të Bashkëpunimit të Evropës Juglindore (SEECP)
  • Prononcim i Kryetarit të Kuvendit z. Ilir Meta pas takimit me Kryetarin e Parlamentit të Kosovës, z. Kadri Veseli
  • Kryetari i Kuvendit, z. Ilir Meta priti sot Kryetarin e Parlamentit të Republikës së Maqedonisë, z. Trajko Veljanoski
  • Kryetari i Kuvendit, z. Ilir Meta priti sot Kryetarin e Parlamentit të Malit të Zi z. Ranko Krivokapić
  • Kryetari i Kuvendit, z. Ilir Meta priti sot Zv. Presidentin e Parlamentit Evropian, z. Ioan Mircea Pașcu

Video Galeri

Get the Flash Player to see this player.
© 2010 Kuvendi i Shqiperisë. Të gjitha të drejtat e rezervuara